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ARTICLE 9 
YARD EXCEPTIONS, MODIFICATION AND INTERPRETATIONS 

 
9.01 MISCELLANEOUS HEIGHT AND OPEN SPACE REQUIREMENTS 
 

The following regulations shall supersede the height and open space requirements found 
in this Resolution: 

 
A. Parapet walls not exceeding four (4) feet in height, chimneys, ventilators, cooling 

towers, elevators, bulkheads, tanks, telecommunication towers, radio towers, 
ornamental towers, monuments, cupolas, domes, and church spires may be 
erected above the height limits herein established. 

 
B. Every part of a yard required herein shall be open and unobstructed from the 

lowest point at ground level to the sky except for the ordinary projections of 
windowsills and other ornamental features to the extent of not more than four (4) 
inches. 

 
 C. Chimneys and bay windows may be erected within the limits prescribed for yards 

provided that they do not extend more than two (2) feet into any such yard. 
 
 D. Only one principal building shall be erected or used on a residential lot.  A group 

of multi-family dwelling structures shall be considered as one principal building 
for purposes of this provision only. 

 
 E. Barns, silos or other farm and agricultural related structures on farms shall meet 

the minimum yard requirements for the district in which it is located if the 
agricultural use or property is located on a lot of less than five (5) acres in size 
and is adjacent to or is abutting an area consisting of fifteen (15) or more 
residential lots or a platted subdivision. 

 
9.02 PERMITTED USES REVOKED 
 

Any use permitted in this Resolution shall be revoked and discontinued if because of 
dust, odors, smoke, noise, fumes, flame, vibration, or physical deterioration it becomes a 
hazard to the neighborhood in which the use is located. 

 
9.03 FRONTAGE 
 

Every lot with an area of less than five (5) acres shall front on a public street and shall 
have a minimum street frontage of twenty-five (25) feet. An access easement does not 
constitute ownership and therefore does not fulfill the public street frontage requirement. 
This Section shall not apply to any lot five (5) acres or more in size. 
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9.04 SETBACK REQUIREMENTS FOR CORNER BUILDING 
 

On a corner lot, the principal building and its accessory structures shall be required to 
have the same setback distance from all street right-of-way lines as required for the front 
yard setback in the district in which such structures are located. 

 
9.05 ARCHITECTURAL PROJECTIONS 
 

Architectural features may project into the required front or side yard as follows: 
 
A. Cornices, canopies, eaves, or other architectural features not to exceed two (2) 

feet six (6) inches.  
 

B. An open stair and necessary landing may project not more than six (6) feet.  
 

C. A front porch may project not more than four (4) feet, provided it is open on three 
sides, except for railings and banisters.  
 

D. Bay windows, balconies, or chimneys may project not more than three (3) feet, 
provided that the aggregate width of such projections shall not exceed one-third 
(1/3) of the length of the wall upon which it is located.  

 
Decks may project into the required minimum rear yard no more than ten (10) percent of 
the required rear yard. 
 
Terraces, platforms and ornamental features which do not extend more than two (2) feet 
above the floor level of the ground (first) story may project into a required front or rear 
yard but shall not be closer to any side lot line than the side yard requirement. 

 
9.06 HEIGHT REGULATIONS 
 

No building may be over forty (40) feet in height without Board of Zoning Appeal 
approval, unless specifically exempted herein.  

 
 The following shall be required for approval: 
 

A. All necessary fire equipment has been provided. 
 

B. Local fire and building department permits have been obtained. 
 

C. A Clermont County Airport Zoning Certificate has been obtained. 
  

D. Statement from FCC that building will not interfere with air communications. 


